30 Kasım Cumartesi 2024
Ana SayfaMarmaraÇanakkaleBozcaada Ulaşım Rehberi

Bozcaada Ulaşım Rehberi

Ada Çanakkale il sınırları içerisinde bulunduğundan dolayı ilk hedef notası kafalarda oluşan soru işaretleri ile birlikte Çanakkale olacaktır. Aslında sanıldığının aksine ulaşım konusunda son derece zahmetsiz birkaç yöntemi var.

HAVA YOLU ULAŞIMI

Evet bir hava limanı mevcut. Fakat bu Çanakkale merkezde bulunmaktadır. Türkiye’nin birçok noktasında bulunan hava limanları sayesinde Çanakkale üzerinden hızlı bir şekilde ulaşım sağlamanız mümkün olacaktır. Ama hemen endişelenmeyin. Çanakkale şanslı illerden bir tanesidir. Ulaşım konusu son derece basit ve hızlıdır. Çanakkale hava limanı ile Çanakkale otobüs terminali arası sadece 10km’dir. Buda trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda bile terminale ulaşımınızın maksimum 15 dakika süreceği anlamına geliyor. Ki bu Bozcaada’ya ulaşımın ilk ayağı diyebilirim.

KARA YOLU ULAŞIMI

Genellikle en çok ve tek seçeneğiniz bu olacaktır. Bozcaada’ya ulaşım sağlayabilmeniz için öncelikle Çanakkale’nin Geyikli beldesine ulaşmanız gerekecektir. Son zamanlardaki turistik yoğunluktan dolayı İster İzmir yönünden gelmiş olun isterseniz de Çanakkale yönünden gelmiş olun son derece temiz bir yol sizleri karşılayacaktır. Geyikli beldesinde bulunan Geyikli limana ulaştıktan sonraki kısım ise biraz daha karmaşıklaşıyor. Bunu da deniz yolu kısmında okuyabilirsiniz. Ama kısaca bahsetmek gerekirse ulaşım konusunda ki mesafelerde;

  • İstanbul – Geyikli Feribos İskelesi – 5 Saat 30 Dakika – 460 km (Balıkesir Üzeri Ücretli Otoyol)
  • İstanbul – Geyikli Feribos İskelesi – 7 Saat 55 Dakika – 570 km (Çanakkale Üzeri Ücretsiz Otoyol)
  • Bursa – Geyikli Feribos İskelesi – 4 Saat 15 Dakika – 310 km (Çanakkale Üzeri Ücretsiz Otoyol)
  • Bursa – Geyikli Feribos İskelesi – 3 Saat 50 Dakika – 330 km (Balıkesir Üzeri Ücretli Otoyol)
  • İzmir – Geyikli Feribos İskelesi – 3 Saat 55 Dakika – 300 km (Sahil Yolu)
  • Çanakkale Merkez – Geyikli Feribos İskelesi – 45 Dakika – 50 km

DENİZ YOLU ULAŞIMI

Malumunuzdur ki bir ada. Tek ulaşım seçeneğiniz ise deniz yolu. Sizlere iki seçenek sunuyor olacağım deniz yolu ile ulaşım hakkında. Umarım bir nebzede olsa kafanızdaki soru işaretlerini yanıtlamış olurum.

Adaya Bireysel Olarak Gidecekseniz

Bu konuda bir sıkıntınız yok gidiyorsunuz iskeleye alıyorsunuz biletinizi hoop adadasınız. Dönüş konusuda aynı şekilde yapabiliyorsunuz sıkıntısız olan kısım burası oluyor. Ama ada içerisinde toplu taşıma kullanmak durumunda kalıyor olacaksınız veya kiralama yapabilirsiniz.

Adaya Aracınızla Gidecekseniz

Sıkıntılı kısım burası oluyor. Yoğun dönemde ulaşım sağlayacaksanız eğer önceden bilmenizde fayda var sıra bekleyeceksiniz. Hem gidişte hem de dönerken. Giderken yine iyi de dönerken baya sıkıntılı olacağını şu şekilde anlatabilirim. Giderken aldınız biletinizi farz edelim ki bindiniz feribota. Bu güzel bir şey. Fakat dönerken adadaki zabıtalara ne zaman döneceğinizi ve zamanınızı belirtmek durumundasınız. Yoksa adada biraz daha fazla zaman geçirmek durumunda kalabilirsiniz. Ada sonuçta ne olabilir ki gibilerinden düşünmeyin yüksek sezonda bayaaaaa bir kalabalık olabiliyor. Siz planlamanızı bu dediklerime göre yapıp zamanlamanızı da iyi ayarlarsanız bir sıkıntı çıkmayacağından emin olabilirsiniz. Bu arada erken bildirim yapın zabıtalara sıra ile alıyorlar. Binmek istediğiniz zamandaki feribot dolu olabiliyor bazen.

Ufak bir hatırlatma

Almış olduğunuz biniş biletleri çift yön olarak kesilmektedir. Adaya giderken ki kontrol dönerken yoktur. Sadece istenildiği zaman biletinizi ibraz etmek durumundasınız. Kaybetmeyin derim. Güncel fiyatları Gestaş’ın kendi sitesinden öğrenebilirsiniz. Linkini buraya bırakıyorum. https://www.gdu.com.tr/ucret-tarifeleri

ADA İÇERİSİNDE ULAŞIM

Kendi aracınızla vardığınız kısmı es geçiyorum bireysel olarak gidilen kısma direkt geçmek istiyorum mümkünse eğer. Adaya ilk vardığınızda feribottan iner inmez sizleri karşılayan ilk kişiler taksiciler olacaktır. Adanın her yerine rahatlıkla gidebilirsiniz. Ama adanın bir turistik nokta olduğunu söylememin gereği yoktur herhalde. Buna göre ödeyeceğiniz taksi ücretini siz düşünün. Diğer bir seçenek ise adanın her yerini dolaşan minibüsler. Hem kolay hem de ucuzlar. Benim tercihim hep bu yöndedir. Toplu taşıma candır. Park derdin yok bi kere. Aracınızla gelseniz bile aracı nereye bırakacağınızı düşünmeniz gerekecek bunu da belirteyim.

TARFİK İLE İLGİLİ UYARILAR

Zorunlu kalınmadığı taktirde adaya aracınızla gitmeyiniz. Geyikli feribot iskelesinin hemen dibinde kocaman bir otopark vardır. Aracınızı oraya bırakarak adaya geçebilirsiniz.

Araç trafiği düzenlemesi gereğince aracınızı adanın içerisinde zabıtalarca belirtilmiş yerlere bırakmak zorundasınız.

Adanın sokakları bazı kesimlerde bayaa bi dar oluyor. Araç trafiği konusunda sıkıntı olabilir. Kapıların önlerinde ve araç trafiğini engelleyecek şekilde park etmek yasak olduğunu söylememe bile gerek yok sanırsam.

Bazı popüler koylara aracınızla gidecekseniz park sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Sizin gibi düşünen bir çok insan olduğunu söylemek isterim. Bu yüzden toplu taşıma candır.

Minibüs seferleri saat 10:00 gibi başlar gece 20:00’da sona erer. Her 15 dakikada bir minibüs kalkmaktadır.

TUR İLE GİDİŞ

Ohhh öyle tatlıyla tuzluyla uğraşmayım gidip göreyim diyenlerdenseniz en güzel kısımlarından bir tanesi de bu olacaktır. Gidiyorsunuz bir tur şirketine, alıyorsunuz turunuzu hoop hafta sonu Bozcaada’dasınız. Birçok tur firması buraya tur düzenliyor. Bende Bursa’da yaşadığımdan dolayı buradaki Bursa’da ki en büyük tur firması olan Oksijen Travel her hafta sonu buraya tur düzenlemektedir. Detaylı bilgiyi Oksijen Travel web sayfasından öğrenebilirsiniz. Alın efnm turunuzu rahat rahat ve kafanızı meşgul etmeden adanın keyfini çıkartın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENELER

BAĞLANTIDA KALIN

594BeğenenlerBeğen
5,476TakipçilerTakip Et
2,660AboneAbone Ol